Wat is Dynamisch Light?

Dynamisch Light is ontwikkeld op SvBB om ervaren statische schutters de basisprincipes van het dynamisch schieten aan te leren. In korte stages en met goede begeleiding worden de deelnemers begeleid in het aanleren van wapenhandelingen tijdens bewegingen in een variërend parcours, zodat deze altijd veilig afgelegd kunnen worden. Schutters die nog niet op wedstrijdniveau mee kunnen trainen met één van de specifieke dynamische disciplines, kunnen middels Dynamisch Light vaardigheden opdoen om zich hiervoor te classificeren. Dynamisch Light kan zowel met groot kaliber pistool als met PCC-geweer geschoten worden.

Dynamisch Light bij Schietvereniging Beemte-Broekland

Dynamisch Light wordt ééns per maand beoefend bij SvBB en is geen officieel erkende schietdiscipline. Het is bedoeld voor de serieuze schutter als tussenstap om de grote overgang tussen statisch en dynamisch veilig te overbruggen. Door de grote belangstelling voor Dynamisch Light is er helaas een wachtrij voor deelname.

Interesse om Dynamisch Light te schieten?

Cursisten van Dynamisch Light dienen reeds ervaren te zijn met vuurschieten. Een goede en veilige wapenomgang is een vereiste. Daarnaast dient de schutter zich te oriënteren op de diverse dynamische disciplines en een helder doel voor ogen te hebben: specialisatie in een wedstrijddiscipline. Vervolgens kan er een toelatingstest plaatsvinden; een schiettest waarin de basisvaardigheden van de schutter beproefd worden alvorens toelating tot Dynamisch Light. Deelnemers aan Dynamisch Light worden verwacht elke training bij te wonen.

Contributieoverzicht

Er hoeft geen extra contributie afgedragen te worden om deel te nemen aan de Dynamisch Light-trainingen.

Goed om te weten

Er is zéér beperkt plek binnen de groep van Dynamisch Light. Het kan zijn dat je hierdoor op een wachtlijst geplaatst wordt voor je deel kan nemen aan de trainingen.

Heb je interesse om dynamisch te gaan schieten? Oriënteer je dan eerst op alle diverse dynamische disciplines. Je kan via het contactformulier een verzoek indienen om eens bij een dynamische discipline te komen kijken. Nadat je weet wat je wilt kan je jezelf via het contactformulier aanmelden voor Dynamisch Light of vraag Reinier voor een introductie!