Dynamisch parcours training IPSC / NPSA

De afdeling dynamisch parcours schieten wordt gesponsord door:

Stacks Image 504

Stacks Image 508

Op de donderdagavonden wordt er op onze vereniging parcours wedstrijdtrainingen georganiseerd voor de dynamische IPSC schutters. Deze trainingen zijn alleen toegankelijk voor schutters met een NPSA wedstrijd licentie en/of schutters die daar voor in opleiding zijn.

IPSC is een dynamische tak van schietsport, die wereldwijd beoefend wordt door jong en oud, man en vrouw, op binnen- en op buitenbanen. In circa 100 landen meten schutters zich met elkaar op nationale en internationale wedstrijden. IPSC kan worden geschoten met handvuurwapens of schoudervuurwapens.

IPSC is freestyle. Dit houdt in dat de schutter zelf, binnen de gestelde regels, bepaalt in welke volgorde hij een stage schiet. Op elke wedstrijd kom je nieuwe stages tegen, waardoor deze sport erg boeiend blijft. Je schiet altijd in een ‘divisie’ tegen deelnemers met soortgelijke wapens.

Er wordt geschoten op papieren kaarten en op metalen doelen, zoals poppers en plates. Op wedstrijden worden er ‘stages’ (parcours) uitgezet, met meerdere doelen die doorgaans op verschillende afstanden staan.

De Nederlandse Parcours Schutters Associatie (NPSA) is de Nederlandse vertegenwoordiging van de International Practical Shooting Confederation (IPSC).

De NPSA is aangesloten bij de KNSA.

Voor meer info :
www.ipsc.nl
www.ipsc.org

Voor IPSC toebehoren kun je ondermeer terecht bij :
www.3gun.nl